Canada_Icefields_Parkway1

Tijdens een rondreis door het westen van Canada mag een rit over de Icefields Parkway (Highway 93) niet ontbreken. Deze 232 km lange route dwars door de Canadese Rocky Mountains verbindt Banff National Park met Jasper National Park. Besneeuwde bergtoppen, eindeloze gletsjers, meren die nog blauwer dan blauw zijn en u ziet onderweg letterlijk beren op de weg. Met recht wordt de Icefields Parkway dan ook één van de mooiste autoroutes ter wereld genoemd. Ik heb zelf een fly & drive door West-Canada gemaakt en over de Icefields Parkway gereden. Een paar hoogtepunten wil ik graag delen.

Op weg naar de Icefields Parkway in West-Canada

Vanuit Banff volg je eerst de 55 km lange Bow Valley Parkway richting Lake Louise. Deze weg is rustiger en mooier dan de Highway 1, die er parallel aan loopt. Maak onderweg zeker een stop bij Johnston Canyon, een smalle, kalkstenen kloof met ruige watervallen. Via een pad loop je dwars door de kloof.

 

Welke bezienswaardigheden op de Icefields Parkway mag je niet missen?

Lake Louise

De Icefields Parkway begint bij Lake Louise in Banff National Park. Lake Louise is een wintersportdorp en staat bekend om haar gelijknamige meer. Het meer is één van de meest gefotografeerde ter wereld. Niet voor niets wordt het vaak de ‘Jewel of the Rockies’ genoemd. Een mooie, niet al te moeilijke wandeling voert u, langs Lake Louise, richting de voet van de gletsjer.

Moraine Lake

Moraine Lake, net buiten Lake Louise, wordt omgeven door 10 besneeuwde bergtoppen. Wanneer het waterpeil van het meer tegen het einde van de zomer op het hoogst niveau staat, krijgt Lake Louise zijn intens blauwe kleur. Je kunt hier op 1.800 meter hoogte kanoën of een wandeling om het meer maken.

Peyto Lake

Het Peyto Lake is mijn persoonlijke favoriet. Het water is zo blauw, het lijkt welhaast een bewerkte foto. Maar niets is minder waar! Het water van het Peyto Lake is in werkelijkheid net zo blauw als op de plaatjes. Je kunt niet om het meer wandelen, maar vanaf een uitzichtplatform geniet je van een adembenemend mooi uitzicht op Peyto Lake.

Columbia Icefield

De bekendste attractie op de Icefields Parkway in Canada is het Columbia Icefield. Dit door vele gletsjers gevoede ijsveld is 325 km2 groot en strekt zich uit tussen de hoogste pieken van de Canadese Rockies. Wat een ervaring om zelf op het Columbia Icefield te staan en het smeltwater te proeven! Dat kan met de Ice Explorer. Dit voertuig rijdt over sneeuw en ijs. Vanuit het Icefields Discovery Centre rijdt de Ice Explorer van half april tot half oktober over de Athabasca Glacier, een gletsjer die onderdeel uitmaakt van het Columbia Icefield.

Athabasca Falls

De kracht waarmee het water van de 23 meter hoge Athabasca Falls naar beneden stort, is ongekend. Voor een beter zicht op dit natuurgeweld zijn er platforms en een brug gebouwd.
Even verderop, vlak na de Athabasca Falls, eindigt de Icefields Parkway in Jasper Village. Dit is het eindpunt van uw avontuur over de Icefields Parkway, maar je rondreis door Canada is hierna nog lang niet afgelopen!

Tip: hoe geweldig is het om al dit moois vanuit de lucht te zien?! Trakteer jezelf op een helikoptervlucht boven de Icefields Parkway en haar indrukwekkende omgeving!

Ben je overtuigd? Neem dan contact op met onze Canada-specialist voor een vrijblijvend reisvoorstel!