Italie_Sardinie_Cagliari1

Italië, maar dan anders… zo laat Sardinië zich het beste omschrijven. Door haar geïsoleerde ligging heeft Sardinië haar eigen cultuur weten te behouden. Uiteraard kun je hier genieten van het heerlijke Italiaanse eten, maar de sfeer is anders dan het op het vasteland. Dat geven de Sardijnen zelf ook aan. De mensen zijn veel relaxter, vriendelijker en minder gejaagd dan in Italië zelf. Word je op de autostrada’s en in de steden op het vasteland nog regelmatig zonder pardon van de weg geduwd, zo rustig en prettig is het om op Sardinië rond te rijden. Wel zo fijn als je een ontspannen luxe fly & drive wilt maken en je je niet zoveel om wegpiraten wilt bekommeren!

Waarom moet je naar Sardinië?

Sardinië heeft nog iets authentieks. Doordat het niet is overspoeld met toeristen vind je hier nog de échte typisch Italiaanse sfeer. De wirwar van straatjes, leuke terrasjes, oude mannetjes die op het dorpsplein het laatste nieuws doornemen en de was die boven uit de ramen hangt.

Alghero

Neem bijvoorbeeld de stad Alghero in het noordwesten van het eiland. Een mooie boulevard met luxe jachthaven wordt hier gecombineerd met een knusse en autovrije binnenstad met kronkelige straatjes en steegjes. De sfeervolle pleinen met gezellige terrasjes nodigen uit voor een heerlijke cappuccino of pastamaaltijd.

Bosa

Wilt u het nóg Italiaanser? Dan is een bezoek aan Bosa een must! Dit middeleeuwse stadje ligt aan de monding van de rivier de Tirso en kreeg met haar vrolijk gekleurde huisjes in de Middeleeuwen de status van ‘Koninklijke stad’.

Castelsardo

Een ander stadje dat u zeker niet mag overslaan, is Castelsardo. Deze parel, die ook wel Una Fortezza sul Mare wordt genoemd, ligt aan de noordkust van Sardinië, bovenop een vulkanische rots. Vanaf het beroemde kasteel heb je een schitterend uitzicht over de baai en bij helder weer kun je zelfs Corsica zien liggen.

Wat kun je van het eten op Sardinië verwachten?

Op een eiland zou je denken dat vis het hoofdingrediënt in de lokale keuken is. Echter, niets is minder waar. Door haar herders- en boerengeschiedenis zijn de culinaire specialiteiten van Sardinië juist gebaseerd op deze tradities en wordt er veel geroosterd vlees gebruikt. Wanneer je aan de kust bent, kunt u uiteraard ook de vele vissoorten proeven. Daarbij mogen ook overheerlijke schapenkazen, zoals de Pecorino sardo, Pecorino romano en Fiore sardo, niet ontbreken. Verder zijn er nog vele Arabische invloeden te ‘proeven’ in de vele mierzoete gebakjes, cakes en koekjes.

Luxe boutique hotels

Sardinië heeft een keur aan luxe hotels. Met name in het noordoosten van het eiland, in de omgeving van de luxe jachthaven van Porto Cervo, vind je vele mooie luxe resorts. Ben je op zoek naar een fijn boutique hotel op Sardinië? Dan zou je La Coluccia Hotel & Beach Club, Villa Las Tronas Hotel & Spa, Hotel Su Gologone, Petra Segreta Resort & Spa of L’Ea Bianca Luxury Resort kunnen overwegen.

En al dit moois en lekkers kun je combineren met de beste stranden van Europa! Want wist je dat Sardinië ook wel de Caribbean van Europa wordt genoemd?

Zie jij jezelf ook al op zo’n heerlijk strand liggen en van al het moois dat Sardinië te bieden heeft genieten? Neem dan contact op met onze Sardinië-expert!

Deze reisverhalen vind je wellicht ook interessant: