Portugal_Algarve1
Bij de Algarve denk je waarschijnlijk direct aan bekende badplaatsen als Albufeira, Vilamoura en Praia da Rocha, die in het westelijke deel van de Algarve zijn gelegen. Maar deze streek in het zuiden van Portugal heeft zoveel meer te bieden. Ik had het genoegen om voorafgaand aan een beurs twee nachten in prachtige boutique hotels aan de oostkant van de Algarve te verblijven. Een mooie, door het grote publiek nog onontdekte regio.

De landelijk gelegen Algarve

Het eerste dat opvalt als je met je huurauto vanaf de luchthaven van Faro in oostelijke richting rijdt, is dat het heerlijk rustig is op de weg. Zelfs op de snelweg kom je amper iemand tegen. Het landschap aan deze kant van de Algarve is glooiend en vrij droog. Desalniettemin proef je hier direct het platteland van Portugal. Aan de kust liggen diverse slapende dorpjes met een karakteristieke Portugese sfeer. Daarvóór vind je een aantal prachtige onbewoonde eilandjes, horende bij het Ria Formosa National Park, waar je bijvoorbeeld naar Fuseta kunt varen. Heerlijk om hier een lekkere strandwandeling te maken, de vele vogels te aanschouwen of al liggende op een handdoekje van de zon te genieten.

Fraaie boutique hotels in de onbekende Algarve

Praia Verde Boutique Hotel

Mijn eerste stop is bij het Praia Verde Boutique Hotel. Het leuke van dit hotel is dat het een strak, maar smaakvol design heeft. Het ligt middenin een residentiële wijk. Middels een aangename wandeling ben je binnen 800 meter op het strand. En wat voor strand! Meters breed en met aangenaam zacht zand. Er heerst een relaxte sfeer met vooral locals en Spanjaarden. Dat is ook niet zo vreemd als je je bedenkt dat de Spaanse grens zich slechts 15 kilometer verderop bevindt. Aanrader is het geweldige restaurant! Meer informatie over het Praia Verde Boutique Hotel? Vraag het onze Portugal-specialist.

Vila Monte Farm House

De tweede nacht heb ik doorgebracht in het Vila Monte Farm House, het zusterhotel van het Praia Verde Boutique Hotel. Dit kleinschalige hotel behoort eveneens tot de ‘Design Hotels’, maar kent weer een hele andere sfeer. Veel landelijker en ruimtelijker, omdat het in een 9 hectare grote tuin ligt. Een oase van rust die je al tegemoet treedt als je de huiselijke lobby binnenkomt. Er is geen ‘echte’ receptie, maar een open ruimte met bar en open haard. Ook in Vila Monte is het eten heerlijk en de lokale ingrediënten zijn in de eigen ‘shop’ verkrijgbaar. Op zaterdagochtend kun je samen met de chef naar de leuke markt van Olhão, waar je toelichting krijgt op deze producten. Meer informatie over het Vila Monte Farm House? Vraag het onze Portugal-specialist.

Zelf op luxe reis naar de onbekende Algarve?

Denk eens aan een combinatie van een paar nachten in zowel het Praia Verde Boutique Hotel als in het Vila Monte Farm House. Of benieuwd naar andere luxe vakantie in de Algarve of delen van Portugal? Klik hier voor je informatie-aanvraag. Ga je liever een keer naar een andere leuke bestemming in Portugal? Dan kan ik je Madeira van harte aanbevelen! Bekijk alvast een mooie routeroute naar Madeira.