Japan_Kyoto_rivier

Op uitnodiging van de Japan National Tourism Organization was ik op een beurs in Tokyo. Aansluitend stond er een korte studiereis naar Hakone, Kyoto en Osaka op het programma. Deze steden vormen samen met Tokyo de ‘Golden Route’ en worden in de meeste rondreizen door Japan opgenomen. Ik heb al veel landen bezocht, maar Japan heeft toch wel veel indruk op mij gemaakt.

Luxe op rondreis door Japan

Als ik normaliter in Azië aankom, moet ik de eerste dagen altijd acclimatiseren. Weer wennen aan een andere cultuur en omgeving, maar dat gevoel had ik in Japan helemaal niet. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo-Narita, die ca. 80 km buiten de stad ligt, voel je je direct welkom. Geen gedoe bij Immigrations en Customs, maar een relaxte sfeer en uiterst vriendelijke mensen. Alles verloopt in harmonie en zeer voorspoedig, waardoor ik na landing al binnen 50 minuten in de bus naar het centrum van Tokyo zat. Iets wat je nergens ter wereld meer treft! Uiteraard kun je ook een privétransfer laten verzorgen waarmee je direct naar je luxe hotel in het centrum van Tokyo wordt gebracht.

Waarom naar Tokyo?

Ondanks dat ik door tijdgebrek helaas maar weinig van de stad heb kunnen zien, heb ik Tokyo ervaren als modern met een Aziatisch sausje er overheen. En heel schoon, veilig en goed georganiseerd. Uiteraard is het druk met auto’s, maar iedereen houdt zich keurig aan de verkeersregels. Het is in de stad echter aan te raden om per trein of metro te reizen. Verkijk je niet op de grote afstanden. Een stukje van 2 cm op de metrokaart lijkt om de hoek, maar kost je zo’n 30-45 minuten. Het mooiste van Tokyo is de tegenstelling tussen modern en authentiek. Zo sta je op Shibuya, het drukste kruispunt ter wereld, om vervolgens een rustige tempel binnen te lopen. Wat ook gelijk opvalt, is dat het prijspeil heel erg meevalt. Je kunt er voor een hele schappelijke prijs uitgebreid uit eten.

Vanuit Hakone naar Mount Fuji

Hakone kun je als dagtrip vanuit Tokyo aandoen, maar uiteraard is een overnachting ook mogelijk. Het staat bekend als de plek waar vandaan je Mount Fuji kunt zien. Althans, dat is altijd de hamvraag. Zoals de Japanners zelf zeggen: “Mount Fuji is shy”. En dat klopt ook wel, aangezien zij aangeven dat het percentage dat je deze hoogste berg van Japan te zien krijgt slechts 30% bedraagt. De rest van de tijd houdt hij zich schuil in de bewolking. De omgeving van Hakone is overigens ook de moeite waard. Heel groen, bergachtig, mooie meren met Ashino-ko als centraal meer, waarover je ook een leuke boottocht kunt maken. Vanuit Odawara, dat vlakbij Hakone ligt, kun je met de Shinkansen (hypermoderne hogesnelheidstein) in 2 uur naar Kyoto reizen.

Highlights van Kyoto

Kyoto is mijn absolute favoriet! Heerlijke plek die bekend staat als de ‘Culturele hoofdstad van Japan’. Toen wij op het station aankwamen, had ik gelijk een ‘Tokyo deja-vu’… drukker dan druk en als je buitenkomt, zie je gelijk de Kyoto Tower die veel weg heeft van de Skytree in Tokyo. Er is echter minder hoogbouw dan in Tokyo. Kyoto heeft ook een leuk uitgaanscentrum, waarbij een bezoek aan een karaokebar uiteraard niet mag ontbreken. Voor een klein bedrag heb je hier een onvergetelijke avond. Ook vind je aan de rivier talloze leuke, betaalbare restaurants. Een andere ‘must visit’ is de wijk Gion waar je met wat mazzel traditionele geisha’s tegen het lijf loopt. De buitenwijken van Kyoto zijn daarentegen een oase van rust. Bergen, groen, rivier met bootjes en vissers… niets doet je hier eraan herinneren dat je in een bruisende metropool bent. Hier ligt ook het merendeel van de tempels, waaronder de mooie gouden Kinkakuji Temple.

Bezienswaardigheden van Osaka

Vanuit Kyoto ben zowel per hogesnelheidstrein als auto zo in Osaka. Deze stad is het centrum van de Japanse industrie. Vanuit toeristisch oogpunt is Osaka wat minder interessant, al zijn er wel wat aardige attracties. Wil je een mooi panoramisch uitzicht over de stad? ‘Beklim’ dan de 173 meter hoge Umeda Sky Building. Het laatste stukje naar de top is spectaculair, omdat je dat per ‘open’ roltrap doet. Dotombori Street heeft veel weg van Times Square in New York, met uitbundige billboards en gevels met bewegende krabben en vissen.

Wil je zelf een keer een luxe rondreis door Japan maken? Neem dan contact op met onze Japan-expert voor een pers!

Deze reisverhalen vind je wellicht ook interessant: