Tijdens je luxe vakantie naar Andalusië mag zeker een bezoek aan Granada niet ontbreken. Deze stad herbergt een van de meest verbluffende architectonische meesterwerken ter wereld: het Alhambra. Voor mij persoonlijk het mooiste dat Andalusië heeft te bieden, omdat je wordt overdonderd door de grootsheid en schoonheid. Dit Moorse paleis en fort, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, is niet voor niets de meest bezochte bezienswaardigheid van heel Spanje. Het is een ware schat met zijn prachtige details, weelderige tuinen en een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Ik neem je graag mee in de magie van het Alhambra. Daarin laat ik je zien waarom een bezoek aan deze betoverende plek een onvergetelijke ervaring is.

Hoe oud is het Alhambra?

Het complex vindt zijn oorsprong in de 9e eeuw. Toen diende het als fort voor de Moorse heersers van het koninkrijk Granada. In de 13e eeuw werd het door de Nasrid-dynastie uitgebreid en omgevormd tot een paleiscomplex. Na de herovering van Granada door de katholieke koningen in 1492, werd het Alhambra omgebouwd tot een christelijk paleis en kreeg het diverse toevoegingen. De combinatie van Moorse en christelijke invloeden maakt het Alhambra uniek in zijn soort.

Waarom moet je naar het Alhambra?

Het Alhambra staat bekend om zijn schitterende architectuur. Het Nasrid-paleis met zijn prachtige mozaïeken, houtsnijwerk en decoratieve details, is hét hoogtepunt. Verken de Mexuar, waar ooit de administratieve zaken werden afgehandeld, bewonder de sierlijke bogen en zuilen van de Comares en ontdek de serene Patio de los Leones met zijn beroemde leeuwenfontein. Elk hoekje van het Alhambra biedt een visueel spektakel dat de verfijning van Moorse kunst en ambacht tentoonspreidt. Je moet ook zeker niet het Alcazaba overslaan, het oudste deel van het complex, want dit biedt een prachtig uitzicht op Granada.

Wat is er nog meer te zien in het Alhambra?

Naast de paleizen vind je in het Alhambra ook de betoverende Generalife-tuinen. Deze weelderige tuinen waren ooit de plek waar de Nasrid-sultans ontsnapten aan de drukte van het paleis. De Generalife-tuinen zijn een oase van rust en schoonheid. Je wandelt er heerlijk rond tussen de kleurrijke bloemen, fonteinen en waterkanalen. Ondertussen kun je van adembenemende uitzichten op Granada en de omliggende bergen genieten.

Wil je ook het Alhambra bezoeken?

Het Alhambra in Granada is een meesterwerk door zijn Moorse pracht, historische betekenis en adembenemende schoonheid. Koop op tijd je tickets en boek een tijdslot om teleurstellingen te voorkomen. Midden op de dag kan het heel warm zijn, dus wees op tijd of juist laat in de middag! Vergeet ook niet je paspoort mee te nemen, want je wordt er ter plaatse meerdere keren op gecheckt. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Spanje-expert!

Uiteraard kun je Granada uitstekend combineren met een luxe rondreis door Zuid-Spanje. Bekijk alvast een leuke reisroute door Andalusië.