Als je een luxe rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten maakt dan mag een bezoek aan het Grand Canyon National Park uiteraard niet ontbreken. En wat is er nu mooier om dit natuurschoon ook van bovenaf te kunnen ervaren? Het zou zeker een gemiste kans zijn als je tijdens je luxe rondreis door het zuidwesten van de USA geen helikoptervlucht boven de Grand Canyon zou maken. Dit is nog steeds één van de meest bijzondere reiservaringen die ik heb meegemaakt.

Vanaf welk locatie vertrekt de helikopter?

Er zijn meerdere opstappunten, zoals in Las Vegas en bij de West Rim, maar de populairste is bij de South Rim. Grand Canyon National Park heeft aan de zuidkant een eigen luchthaven. Hier vandaan vertrekt menig vliegtuigje en helikopter om een geweldige rondvlucht over de Grand Canyon te maken. Zelf heb ik ook de helikoptertour vanuit de South Rim gedaan en deel graag wat ervaringen hierover.

Wat kan ik tijdens een helikoptervlucht verwachten?

Ik had het geluk dat ik voorin naast de piloot mocht zitten, waardoor je een nóg beter uitzicht hebt. Achterin zaten nog drie andere passagiers. Het opstijgen is al een ervaring op zich, omdat je natuurlijk niet, zoals bij een vliegtuig, eerst een aanloop hebt. Je gaat gelijk de lucht in. Zoals de Amerikanen veel gevoel voor show hebben, werd ook aan boord van deze helikopter de spanning flink opgevoerd. Wij vlogen onder begeleiding van een soort ‘Airwolf’-achtige muziek op onze koptelefoons eerst een stuk over de bomen. Uiteindelijk kwamen wij bij de canyon aan en leek het net alsof de ‘muur’ ophield. De grond verdween in de diepte onder ons. Wow!

Ik had mazzel, want niet alleen voor en naast mij zijn ramen, maar ook de vloer is van glas. Daar doorheen kon ik de Colorado-rivier met haar groenblauwe water onder ons door zien kronkelen. Wij vlogen tussen de rotsen door. Ook door smalle doorgangen, waarbij je af en toe het gevoel hebt dat de helikopter er niet tussendoor past. Soms bleef de helikopter ook nagenoeg stilhangen, zodat je goede foto’s en filmpjes van de omgeving kon maken. Na 40 enerverende minuten zet de piloot de helikopter weer aan de grond van Grand Canyon National Park Airport en kunnen wij een echte ‘once in a lifetime experience’ op ons lijstje bijschrijven!

Wil je meer weten over een fly & drive door Zuidwest-Amerika of een andere regio in de Verenigde Staten of Canada? Neem dan contact op met onze Amerika-expert.

Deze reisverhalen vind je wellicht ook interessant: