Mauritius_IleauxCerfs_bovenaanzicht

Tijdens een luxe strandvakantie op Mauritius mag een dagje op Ile aux Cerfs niet ontbreken. Ik heb al redelijk wat van deze wereld gezien, maar wat is en blijft dit een fantastische plek! Mauritius staat natuurlijk bekend om haar mooie stranden, maar Ile aux Cerfs, een 100 hectare groot droomeiland voor de oostkust van Mauritius, is een absolute ‘must see’. De naam ‘Ile aux Cerfs’ betekent ‘herteneiland’, aangezien er vroeger herten leefden. Tegenwoordig vind je er één van de mooiste stranden ter wereld.

Hoe kom ik op Ile aux Cerfs?

Je kunt er vanuit Trou d’Eau Douce per gewone boot (20 minuten) of speedboat (5 minuten) naartoe varen. Vanaf de boot zie je de parelwitte zandstranden en de kalme lagune al liggen. Het water is er kraakhelder met prachtige koraalriffen en nodigt uit tot het maken van duik- en snorkeltochten.

Zijn de stranden op Ile aux Cerfs echt zo mooi?

Jazeker! Eenmaal aangekomen op Ile aux Cerfs kun je van een heerlijke stranddag genieten. De meeste mensen leggen direct hun strandlaken neer nabij de aanlegsteiger. Als je de moeite neemt om iets verder door te lopen langs de kust, vind je nog veel meer prachtige bounty stranden tussen de rotspartijen. En heerlijk rustig! Zoek een lekker plekje in de schaduw van één van de ontelbare palmbomen. Bij eb is het zelfs mogelijk om via een zandbank over te steken naar het naastgelegen eilandje Ilot Mangénie. Als het water hoger staat, is het een prachtig gezicht om het helderblauwe water van de Indische Oceaan door de lagune tussen de twee eilanden te zien stromen. Ile aux Cerfs helemaal rondwandelen, zoals vroeger mogelijk was, kan niet meer vanwege de dichte mangroves langs delen van de kust.

Wat is er verder te doen op Ile aux Cerfs?

Ben je moe geworden van het niets doen? Op Ile aux Cerfs zijn twee restaurants aanwezig waar je heerlijk kunt eten en drinken. Liever nog iets actiefs ondernemen? Wandelpaden leiden u langs de kust en door bosachtige delen naar het binnenland waar een 18-holes golfbaan ligt. Deze is onderdeel van het bekende Shangri-La’s Le Touessrok Resort.

Zelf een keer naar Mauritius?

Heb je ook zo’n zin in een luxe strandvakantie naar Mauritius? Vraag bij onze Mauritius-expert een vrijblijvend reisvoorstel aan!

Deze reisverhalen vind je wellicht ook interessant: